Δελτίο Τύπου σχετικά με την αποχή από τους πλειστηριασμούς

Δημοσιεύτηκε: 21/07/2017

sima_sullogou

 

 

           Θεσσαλονίκη 20-7-2017

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την από 10-7-2017 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας επισημαίνουμε τα εξής:

1) Η απόφασή μας για αποχή από τους πλειστηριασμούς μέχρι 01-10-2017 αποσκοπεί πρωτίστως στην προστασία των συναδέλφων Συμβολαιογράφων από τις άδικες στοχοποιημένες και επαναλαμβανόμενες επιθέσεις που δεχόμαστε εμείς οι Συμβολαιογράφοι κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών. Η αποχή μας καμία σχέση δεν έχει με κίνητρα ή ιδεολογικές στοχεύσεις μικρής μερίδας συμπολιτών μας. Η Πολιτεία, τα πολιτικά κόμματα και οι κοινωνικοί συλλογικοί θεσμοί επιτέλους πρέπει να προτείνουν κάτι για την προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας των συμπολιτών μας και για το  αν επιθυμούν και θέλουν την εφαρμογή των νόμων.- Η εφαρμογή των νόμων δεν  είναι δυνατό να εξαρτάται κατά το δοκούν από την υποκειμενική βούληση μιας ελάχιστης μερίδας συμπολιτών μας.

2) Αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς καμία απόφαση εναντίωσης υφίσταται από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, κατά την οποία λήφθηκε απόφαση να προταθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η ανάληψη εκ μέρους του της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των πλειστηριασμών. 

3) Η διενέργεια των πλειστηριασμών από τους Συμβολαιογράφους ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα πιο ουσιώδη και ουσιαστικά στοιχεία του θεσμικού μας ρόλου. Ρόλο τον οποίο αρνούμαστε να αποποιηθούμε για οποιοδήποτε λόγο.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Η Πρόεδρος

 Ιωάννα Χρουσαλά-Μπιλίση

Διαύγεια - διαφάνεια στο κράτος

 

Υπουργείο Δικαιοσύνης

 

Υπουργείο Οικονομικών

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

 

Ευρωπαϊκό Μητρώο Συμβολαιογράφων