Αρ.Πρωτ.:629/17-9-2013. Θέμα:«Διοργάνωση σεμιναρίων»

sima_sullogou    

 

 

             Θεσσαλονίκη 17-9-2013

             Αριθ.Πρωτ.629

                       

      Προς:

      Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου

      Εφετείου Θεσσαλονίκης

 

              Θέμα: Διοργάνωση σεμιναρίων


Σας γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογος έχει προγραμματίσει μια σειρά σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν στο εντευκτήριο του Συλλόγου  (Καλαποθάκη 20, 5ος ορ.) ως εξής:

1. Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013, ώρα 18.30 με θέμα «Κατάτμηση αγροτεμαχίων κάτω του ελαχίστου ορίου δόμησης». Εισηγητής θα είναι ο κ.Ιωάννης Κωτούλας, Επίτιμος Πρόεδρος του Σ.Σ.Ε.Θ.

            Θα ακολουθήσει συζήτηση και θα διαμορφωθούν προτάσεις που θα προωθηθούν στο αρμόδιο Υπουργείο για την καλύτερη εφαρμογή του Νόμου.

2. Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 ώρα 19.00 με θέματα «α) Ο κανονισμός 650/2012 σχετικά με τις διασυνοριακές κληρονομιές, τη διεθνή δικαιοδοσία και τον ευρωπαϊκό κληρονομητήριο, β) Ευρωπαϊκή  νομοθεσία και εξέλιξη σε ζητήματα οικογενειακού δικαίου».  Το σεμινάριο αυτό γίνεται σε συνεργασία του Σ.Σ.Ε.Θ. με το I.R.E.N.E.  και το Σύνδεσμο Γερμανόγλωσσων Νομικών Βόρειας Ελλάδας και ομιλητές θα είναι οι

i) Rudolf  Kaindl, συμβολαιογράφος Βιέννης, τ.Πρόεδρος του Συμβουλίου των Συμβολαιογραφιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ii) Θεοφανώ Παπαζήση, δικηγόρος Θεσσαλονίκης, καθηγήτρια Αστικού Δικαίου στο Α.Π.Θ.

iii) Σοφία Μουρατίδου, συμβολαιογράφος Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος I.R.E.N.E. 

3. Σε μεταγενέστερη ημερομηνία θα ακολουθήσει σεμινάριο για την εφαρμογή του ν.4178/2013 με εισηγήτρια την κ.Βισβάρδη, στέλεχος της νομικής υπηρεσίας  του ΥΠΕΚΑ. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το α΄ δεκαήμερο του Νοεμβρίου υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν εκδοθεί οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι του ΥΠΕΚΑ, που αναμένονται άμεσα. Θα ενημερωθείτε για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου με νέα ειδοποίησή μας.

                                      Με συναδελφικούς  χαιρετισμούς

                               Η Πρόεδρος                            Η Γεν.Γραμματέας        

                    Ιωάννα Χρουσαλά-Μπιλίση          Αικατερίνη Καρακάση-Μπάτζιου